Ahad, 13 Disember 2009

Aku d`TAGGGED lagi..

the result are :

1) Adakah anda terasa hot?

  • Entahlah.. Aku pon tau.. Aku HOT tempered ke? Aku ni HOT ke? Hahaha.. Spe yg tau, tau jelah ek..
2) Upload gambar kegemaran anda
:)

3) kenapa anda suka gambar ini?
  • sbb sy sukala :P
  • coz it's nothing.. Hahaha..
4) bila kali terakhir makan pizza?
  • Ntah.. Time form 3 rsenye..Coz aku kurang ske mkn pizza.. Hehehe..
5) lagu terakhir yang anda dengar ?
  • Little Turtle by Nicholas Teo (OST Wei Xiao Pasta)
6) Apa yang anda tengah buat selain selesaikan tag ini?
  • fb, men Cafe World pas mkn KFC Family Bucket n mkn kentang yg banyak..
7) Selain nama sendiri anda suka dipanggil dengan nama ape?
  • abang ..like my family pnggil aku^_~
  • akmal, amal, akmadi, hadi ..mcm certain certain kwn pnggil aku..
  • 'Superman', Myster.. Certain senior panggil aku sampai skang..
8) tag lagi 6....
  • my gurlfren ♥ iqa ^^
  • akmal
  • hadi
  • amal
  • akmadi
  • .......
9) siapa no. 1 bagi awk?
  • my gurlfren..she's my everything..thanx kmu 4 entertain me..
10) orang no. 3 ad hubungan dengan siapa?
  • Syafiqah Mohd Saleh.. She's his gurlfren..
11) kata sesuatu berkenaan orang no. 5
  • He is me..
12) bagaimana pulak dengan orang no. 4
  • He is salah sorg drpada my soulmates..die dak jhr..die suka mkn2..lalala~
13) siapakah orang no. 2
  • die saya la..Mmg darah daging tau :)
14) bagi pesanan kepada orang no. 6
  • ... Nothing...

sekian,terima kasih...

Selasa, 8 Disember 2009

Dah d'TAGGED

segala macam 4 perkara


4 perkara dlm kepala anda :

my gurlfriend *H.O.L.L.A.N.D*
pening kepale menjawab soalan nie..
macam mane nak g ambil sijil spm kat skola menengah
cuak nak dpt result final

4 perkara yang anda buat diwaktu cuti? :

on9 semestinya *fb*
men game ape yg ader
merelaxkn diri ini
melayan karenah adik2..

4 makanan kegemaran anda :

mcD *i'm loving it*
nasi goreng biasa
makanan suma aku lantak
makan "angin"

4 lagu yang menjadi kegemaran anda sekarang :

demi lovato = until you're mine..
Selena Gomez & Demi Lovato = One and A Same
Demi Lovato = La La Land
Papa Roach = Scars

4 benda yang anda sayang :

my couple ring..
sume baju baju yang sy ad..*tp tertinggal kat KL, huhu..*
Bju kapel yg dia anta..
barang barang yang kwn kwn bg..

perkara terbaik terbaru yang berlaku kepada anda? :

dpt jumpa ngan si dia setelah mengharungi pergembaraan yg jauh..

perkara terburuk terbaru yang berlaku kepada anda? :

ntah, semuanye manis kot..

anda sedang..

menaip dengan xmndinye lagi.. Hahaha..

4 tempat pelancongan yang bakal anda pergi

cuti ni xmelanconglah..
melencong adelah..

anda..

bla..bla..bla..*sume yg positif adalah ak..hihi..*
apa yg korang rse tentang aku..

4 orang yang ingin kamu tagged :

Sesiapa yg nak kena tagged.. Tu jer..
Mahkluk di dunia ni..
Manusia..
Human..
People..

sekian,terima kasih

Jumaat, 13 November 2009

Kisah Cinta Aku..Part 2


Tup tap tup tap.. Tahun 2006 menjelma.. Time tu aku form 4.. So, aku blajalah benda bru.. Aku masuk sains agama.. Dia msuk sains tulen.. Pd mlenya aku msuk sains tulen tp aku mntak sains agama.. Then, aku blajalah cam bese.. Dalam bulan 3 camtu, aku ble terckp lak ngan kawan aku yang aku ska si dia.. Dah tu kawan aku tu kwn baik ngan si dia tu.. Haha.. PAstu kawan aku tu bgtaulah.. Nak wat camne.. Mulut da terlps cakap.. Huhu.. Actually dia da lama responds cuma aku je yg x prsn.. So, dalam bulan 4 camtu, aku trylah bg surat kat dia.. Hehehe.. Time nilah aku dpt 1st letter drpd si dia.. Hehe.. Ya Allah, punyelah gembira kau time tu.. Dah tu aku dpt surat tu time kat surau lak tu.. Hehe.. Balas dan balas dan saling membalas surat sampai dah berkepuk and berkotak gak surat yg dia dan aku tulis.. Haha.. Sampai skang aku simpan surat2 tue.. Yang kat atas tu adlh salah satu lukisan yg aku lukis kat dia.. Tapi time tu lukisan aku xderlah lawa mne pon.. Tp skang lg lawa kot.. Kahkah.. Oklah tue.. Sambung nnt..

Jumaat, 25 September 2009

Kisah Cinta Aku..Part 1

Pada thn 2005, itulah thn aku jatuh ati pada seseorang.. Aku ska dia awl thn Form 3.. Tp aku ska dalam diam2 jelah.. Punyelah aku syok2 kat dia.. Mmg tuhan jelah yg tau.. Aku dahlah xbrani nak face to face ngan dia.. So, aku simpan jelah perasaan tu smpi akhir Form 3.. Time ramadhan aku wat kad ucapan tuk birthday dia.. Alang2 aku luahkanlah segala perasaan aku kat dia.. Ader kandungannye aku nak kasi.. Tp len kalilah aku tulis.. E#soknye dia bacalah kad tu.. Tp aku wat bodo jelah.. Dia tercari-cari spelah yg tulis tu.. Pastu dia tnyelah paan kwn aku.. Dialah yg kantoikn yg aku tulis kad tu.. Pastu dia pon tau yg aku tulis kad tu.. Tp dia xde respons.. Pada pndngan aku time tu dia mungkin xtrima aku.. So, aku biar jelah.. Smpilah akhir taun..

Selasa, 30 Jun 2009

Cherating

Huhu.. Hari ahd yg lalu aku n family aku p cherating.. Selama ntah brp jam ntah aku pegi.. Kjp2 stop kjp2 berenti.. Mne xnye nk smpi kat holiday villa tue.. Hmm.. Actully pegi ngan rombongan skola ayh aku.. Tu yg lmbt tu.. Tgh ahi tu kami mkn bersme2 di pntai bersme gak ngan ahli rombongan yg len.. N then, kami p ke kedai jual kopok lekor.. Belilah mcm2 yg ader kat sne.. Pastu, kami smpilah kat holiday villa tu.. Pas check in kami berehat seketika n solat jamak qasar sblm kul 5 krn ade aktvt.. Adik aku msuk sukaneka n dptlah hadiah jam.. Haha.. Oklah tu.. Mlm tu kami sme p mkn kat restoran sri baging.. Mkn bufet tu.. Byk gaklah mknnnye.. Kuikui.. Kenyang gle mlm tu.. Pastu sme baliklah ke villa msg2.. Kami tdo pastu.. Esok harinye, kami beriadah sesam sendiri.. Smpilah kul 10.. Kemas2 n mndi2 kat swimming pool tu.. N then baliklah ke umah.. Tu je.. Bleh thn sronok gaklah..

Jumaat, 26 Jun 2009

Stylo

Haha.. Aku adalah aku.. Kuikui.. Sje je nk poyo jap..

Rabu, 24 Jun 2009

Shopping

Hahaha.. It's time to shopping!! Aku nk bli brg2 aku tuk blik u.. Smlm aku byr duit pengajian aku. Pergh ramai gle kat bank islam tu.. Maybe bdak2 bru msuk u kot.. Hehe.. Tp aku kna berusaha keras sem ni.. Hmph!! Xdelah byk mne pon brg nk bli just tuk keperluan je.. Kita gne apa yg ada sdah. Btul x? Hmm.. Klah chow!!

Jumaat, 12 Jun 2009

Aduhai.. Aduhai.. Nyesal..


Berdasarkan tajuk di atas, aku berasa sgt3 nyesal.. Naik sem 3 ni aku akan buat betul2.. Xkre, aku akn buat betul2.. Isk3.. Kpd yg t'syg, i'm sorry that i did not perform well in final exam sem 2.. I'm very2 sorry.. Isk3.. (Kna repeat 1 kertas).. Isk3.. Sowie.........

Ahad, 17 Mei 2009

Rentetan 17 Mei

Ari ni aku berasa sgt penat krn setelah menghantar adik - adikku ke sekolah (SMKA Segamat) --Nabilah n Sarah-- Selepas tu aku tggl parents, adik aku yg kecik (Hadi) n aku je.. Setelah menghantar, kami pergi melawat sedara aku.. Mula2 makk ngah aku tp mak ngah aku pergi KL.. Tggl pak ngah akulah sorg kat umah.. Dia mmg ska tggl sorg2.. Then bork2 dlm 10 minit pastu singgah kat umah sedara aku yg bleh dikatakan pangkat kalo dorg pggl ayah aku pak cik sdara.. Ibu nk tgk ank dia yg baru lahir iaitu selama (ntah xingt plak) Hehehe.. Tp kira2 dlm pantang lagilah.. X sangka plak diorg jual roti coz byk roti yg dorg buat.. Sdp2 plak tu.. Ni yg bleh wat bisnes ni.. "mmg dah wat pon" Pastu kami pergi plak kat umah pak uteh aku.. Tgk2 yg sambut ktorang mak uteh.. Pak uteh tgh tdo.. Haha.. Xpe2.. Kami pon bork2lah smbil minum2.. Adik tgk bola smpai xingt dunia.. Smpai waktu maghrib pon aku solat then kami pulang.. Pastu kami singgahlah kat kedai RM 1.70.. Ibu nak bli brg tuk hari guru.. Ayh dah beli dah.. Dah siap bungkus dah pon.. Hehe.. Itupun ibu yg bungkuskn.. So, tu jelah tuk ari ni.. Hehe.. Opps, xlupe tuk mengucapkan SELAMAT HARI GURU tuk sume guru di M'sia.. Tuk yg teristimewa SELAMAT HARI GURU gak!! Hehe.. "yelah dia tgh blaja kat maktab, kira cikgu lah tu.."

GPMS

Ntah xde keje.. Sje nk promotekn GPMS ni.. Ramai masih x tau tentang GPMS ni.. 'Gabungan Pelajar Melayu Semenanjung' adalah namanya.. Telah lama ditubuhkan.. Tetapi masih ramai yg xtau lagi tentang persatuan ni.. Kat bawah ni adalah video tentang aktiviti2 GPMS yg dijalankan di UITM Johor..

video

Aduss...



Berkenaan dgn title diatas, aku dengan berasa sedihnya kalo aku xpat jumpa ngan seseorang yg aku syg.. Huhu.. Ktorg dah plan bek2 punye.. Then, contact nga org yg penting gak.. Kata dia "Doa2lah aku ade.. Maybe aku xde kalo ade program kat maktab aku.." Gtulah gamaknya.. Tarikh yg dijanjikan b4 ni 28 aribln.. Tp ade prob kat aku plak.. Then tukalah tarikh ke 5 aribln.. Haa itulah prob yg aku lalui skang.. So, xtau lah bila aku nk jumpa ngan dia.. Harap2 menjadilah..

Selasa, 12 Mei 2009

Cte yg mencuit hati..

Ade satu mlm tu.. Aku b'gayutlah ngan tepon.. Pastu camne ntah aku xbleh dgr sgt pe yg dia ckp.. Padahal dia jenis yg ckp kuat.. Kuikui (jgn mara..) Tp still bleh ckp lglah.. Then,esoknya dia bg msg yg dia tepon aku dlm nset dia yg terbalik.. Hahahaha.. Pttlah kurg jelas prcakpn dia mlm tu.. Mmg klaka gle smpi nk terburai isi perut...

Ahad, 10 Mei 2009

Yahoo!!!!

Ye ye.. Dah abis final exam da... Hahaha. Its time to relax and enjoy the view of relaxation.. Tp aku xtaulah nak keje ke x.. Aku dpt offer keje.. Itupun kalo dapat phonecall suh pegi.. Kalo xde, hmm.. Byk gklah duit leh dpt.. 6 jam RM 50.. Byk x byk.. Keje slama seminggu.. Kira lah sendri.. Hehehe... To my special 'ehem', I want to say gud luck to u for ur final exam.. Chaiyok2!!!

Khamis, 16 April 2009

Huu...

Ari ni aku mencatat rekod tdo paling lama yagng penah aku alami.. Dari pas subuh smpai kul 3 petang.. Tu termasuklah aku terjaga skjp n tdo bli n termasuklah org yg tersyg menelefon aku.. Kuikuikui.. Huu x tau.ah apsal.. Plik sungguh.. Tp aku pas bgn trus mndi mn solat zohor then mkn.. Hehehe.. Pastu xtau wat pe.. Kahkahkah..

Rabu, 15 April 2009

Nothing..

Xde pape yg best tuk ari ni gak.. Aku just studi sket je.. Bleh thn msuk gak pl=aler ni haa.. Hehe.. Start final 22 hb.. Hmm.. Ntahlah.. Tp yg pliknya, td aku bgn dr tdo, ibu ngan adik aku yg last da ade kat umah.. Padahal bru kul 12.00.. Slalu diorg balik kul 1.30 ptg.. So aku tnyelah.. Owh, rupanya diorg balik awl..Hahaha... Aku ingtkan aku nk kuar ari ni.. Tp nntlah dulu.. Maybe esok lusa bru aku kuar.. Kuikui..

Selasa, 14 April 2009

Da ready tuk final?

Sila anta post anda di sebelah ni... Ngee~~ Xde keje..

Hari ni..

Ari ni xde pape yg best.. Just duk umah, ngadap laptop..Huhu.. Tp semalam tetiba ibu mintak tolong suh anta adik p skola agama.. So anta jelah.. Smpai skang ibu ngan adik takut bila aku bawak keta.. Hahaha.. Nk wat cmne, dah itu gaya pemanduanku.. Hehe..

Isnin, 13 April 2009

Seminggu lagi nak final exam!!



Skang aku di dlm study week..
Byk yg kna cover lagi nie.. Csc 175, Csc 159, Ctu 151, Mat 105 n Acc 107.. Mmg byk..
Tp aku rsa dah bersedia tuk m'dptkn at least 3 pointer but seboleh - bolehnya DL lah.. Hehehe..

Jumaat, 20 Februari 2009

Assignment yang diberikan telah siap.. Ustaz Nawawi berpuas hati dengan kerja yang kami lakukan.. Kami juga telah diberikan tugas untuk membentangkan hasil kerja kami. Saya sebagai class rap telah menempah lcd untuk membuat presentation.. Ustaz akan memanggil nama pelajar secara rawak untuk membuat presentation.. Kami akan membentangkan tajuk "Penguasaan Asset Orang Melayu Di dalam Malaysia"..

Rabu, 28 Januari 2009

Falsafah 5 Jari


  1. Ada si gendut ibu jari yang selalu berkata baik dan menyanjung.
  2. Ada telunjuk yang suka menunjuk dan memerintah
  3. Ada si jerangkung jari tengah yang sombomg dan suka menghasut jari telunjuk.
  4. Ada jari manis yang selalu menjadi tauladan, baik dan sabar sehingga diberi hadiah cincin.
  5. Dan ada jari kelingking yang lemah dan penurut serta pemaaf (ingatkah anda di waktu kecil kalau kita berbaikan dengan musuh kita pasti saling sentuh jari kelingking?)
Dengan perbezaan positif dan negatif yang dimiliki masing - masing jari, mereka bersatu untuk mencapai tujuan (menulis, memegang, penolong anggota tubuh yang lain, melakukan pekerjaan, dan lain - lain). Pernahkah kita terbayangkan bila tangan kita hanya terdiri semuanya dari ibu jari sahaja? Falsafah ini sederhana namun sanga bererti. kita diciptakan dengan segala perbezaan yang kita miliki dengan tujuan untuk bersatu, saling sayang -menyayangi, saling tolong - menolong, saling bantu - membantu, bukan untuk saling tuduh - menuduh, tunjuk - menunjuk, merosak dan bahkan membunuh...

Selasa, 27 Januari 2009

Raihan - Allahu

Click this link below to download..

Raihan - Allahu.mp3

DUIT



Duit menjadi sebahagian daripada kita.. Adakah anda setuju dengan pendapat ini? Duit dapat ditafsirkan dengan pelbagai bentuk.. Antaranya cek, tunai, dan sebagainya..
Yang baiknya:

D - Doa
U - Usaha
I - Iman
T - Tawakal

Dapat diertikan dengan lain:

D - Dengki
U -
I - Isteri
T - Tamak

Harap maaf.. Kesilapan teknikal.. Short term memory..

Ahad, 25 Januari 2009

Dilema Gaza

Gaza sedang merintih kesakitan dan kedukaan yang melampau.. Namun, masih ada segelintir mahupun sedikit bilangan simpati dan ingin menghulurkan bantuan.. Ada yang masih tidak sedar akan rintihan itu.. Adakah anda terasa yang diri anda mampu untuk memberikan bantuan walaupun kita hanya manusia biasa yang ingin diberikan pertolongan? Jadi, dermalah untuk Palestin..

Sabtu, 10 Januari 2009

Assignment

Alhamdulillah, setelah penat mencari maklumat mengenai tugasan yang diberikan oleh ustaz nawawi, banyak juga maklumat yang diperoleh. Kami diberikan tugasan mengenai tajuk "Penguasaan orang Melayu dlam bidang ekonomi negara". Seperti yang kita maklum, hanya sedikit sahaja bilangan orang Melayu yang menguasai dalam bidang ekonomi negara. Kebanyakannya adalah orang cina. Adakah martabat kita di tanah air jatuh? Adakah pemikiran orang kita semakin merosot? Fikir - fikirkanlah..

Jumaat, 9 Januari 2009

Menjaga hati

Pernahkah anda terfikir kita menjaga hati orang lain sedangkan hati kita terguris? Kita ingin berbaik-baik dengan semua orang tetapi orang yang kita rapat menjadikan kita rasa bersalah hingga menyebabkan hidup kita dalam dilema. Cuba kita bayangkan jika kita ingin berkawan dengan kawan yang baru kita kenali tetapi kawan lama kita tidak lupakan. Malangnya, kawan lama kita memutuskan bahawa kalau kita ingin berkawan dengan baru, kita tidak perlu berkawan dengan kawan lama. Dalam halini, siapakah yang bersalah? Kita atau kawan kita atau kawan baru kita itu. Bagaimana ingin menyelesaikan masalah ini? Hidup ini memang penuh dengan ranjau yang berliku.. Namun, kita perlu hadapinya juga..