Ahad, 17 Mei 2009

Rentetan 17 Mei

Ari ni aku berasa sgt penat krn setelah menghantar adik - adikku ke sekolah (SMKA Segamat) --Nabilah n Sarah-- Selepas tu aku tggl parents, adik aku yg kecik (Hadi) n aku je.. Setelah menghantar, kami pergi melawat sedara aku.. Mula2 makk ngah aku tp mak ngah aku pergi KL.. Tggl pak ngah akulah sorg kat umah.. Dia mmg ska tggl sorg2.. Then bork2 dlm 10 minit pastu singgah kat umah sedara aku yg bleh dikatakan pangkat kalo dorg pggl ayah aku pak cik sdara.. Ibu nk tgk ank dia yg baru lahir iaitu selama (ntah xingt plak) Hehehe.. Tp kira2 dlm pantang lagilah.. X sangka plak diorg jual roti coz byk roti yg dorg buat.. Sdp2 plak tu.. Ni yg bleh wat bisnes ni.. "mmg dah wat pon" Pastu kami pergi plak kat umah pak uteh aku.. Tgk2 yg sambut ktorang mak uteh.. Pak uteh tgh tdo.. Haha.. Xpe2.. Kami pon bork2lah smbil minum2.. Adik tgk bola smpai xingt dunia.. Smpai waktu maghrib pon aku solat then kami pulang.. Pastu kami singgahlah kat kedai RM 1.70.. Ibu nak bli brg tuk hari guru.. Ayh dah beli dah.. Dah siap bungkus dah pon.. Hehe.. Itupun ibu yg bungkuskn.. So, tu jelah tuk ari ni.. Hehe.. Opps, xlupe tuk mengucapkan SELAMAT HARI GURU tuk sume guru di M'sia.. Tuk yg teristimewa SELAMAT HARI GURU gak!! Hehe.. "yelah dia tgh blaja kat maktab, kira cikgu lah tu.."

GPMS

Ntah xde keje.. Sje nk promotekn GPMS ni.. Ramai masih x tau tentang GPMS ni.. 'Gabungan Pelajar Melayu Semenanjung' adalah namanya.. Telah lama ditubuhkan.. Tetapi masih ramai yg xtau lagi tentang persatuan ni.. Kat bawah ni adalah video tentang aktiviti2 GPMS yg dijalankan di UITM Johor..

video

Aduss...



Berkenaan dgn title diatas, aku dengan berasa sedihnya kalo aku xpat jumpa ngan seseorang yg aku syg.. Huhu.. Ktorg dah plan bek2 punye.. Then, contact nga org yg penting gak.. Kata dia "Doa2lah aku ade.. Maybe aku xde kalo ade program kat maktab aku.." Gtulah gamaknya.. Tarikh yg dijanjikan b4 ni 28 aribln.. Tp ade prob kat aku plak.. Then tukalah tarikh ke 5 aribln.. Haa itulah prob yg aku lalui skang.. So, xtau lah bila aku nk jumpa ngan dia.. Harap2 menjadilah..

Selasa, 12 Mei 2009

Cte yg mencuit hati..

Ade satu mlm tu.. Aku b'gayutlah ngan tepon.. Pastu camne ntah aku xbleh dgr sgt pe yg dia ckp.. Padahal dia jenis yg ckp kuat.. Kuikui (jgn mara..) Tp still bleh ckp lglah.. Then,esoknya dia bg msg yg dia tepon aku dlm nset dia yg terbalik.. Hahahaha.. Pttlah kurg jelas prcakpn dia mlm tu.. Mmg klaka gle smpi nk terburai isi perut...

Ahad, 10 Mei 2009

Yahoo!!!!

Ye ye.. Dah abis final exam da... Hahaha. Its time to relax and enjoy the view of relaxation.. Tp aku xtaulah nak keje ke x.. Aku dpt offer keje.. Itupun kalo dapat phonecall suh pegi.. Kalo xde, hmm.. Byk gklah duit leh dpt.. 6 jam RM 50.. Byk x byk.. Keje slama seminggu.. Kira lah sendri.. Hehehe... To my special 'ehem', I want to say gud luck to u for ur final exam.. Chaiyok2!!!